Als je wilt werken als monteur van beveiligingsinstallaties ben je wettelijk verplicht daar een diploma voor te hebben. Hiervoor kun je bij diverse opleiders een cursus volgen die afgesloten wordt met een examen. Bij Kenteq kies je in dit geval voor een cursus Monteur Beveiligingsinstallaties (MBV). Na het volgen van de cursus kun je beveiligingsinstallaties instellen, bedienen, storingen opsporen en aanpassingen eraan doen indien nodig.

Wat leer je in de cursus?

De cursus duurt 2 dagen en als je deze succesvol afsluit ontvang je een certificaat. Als je ook het theoriedeel behaalt vormt dit samen met het certificaat voor het praktijkdeel het diploma MBV praktijk. De certificaten blijven 2 jaar geldig. Als je beide papieren behaald hebt mag je zelfstandig in deze branche werken. In de cursus leer je storingen detecteren en ook de oorzaak ervan achterhalen. Bovendien leer je hoe je de storingen kunt aanpakken en verhelpen. De geleerde theorie geeft een goede voorbereiding op de praktijk en kun je dan ook direct toepassen.

Inhoud van de cursus MBV praktijk

In de cursus gaan de deelnemers iedere dag met een ander onderdeel aan de slag. Dit zijn achtereenvolgens bedieningshandelingen, programmeren, storingsanalyse en op de laatste dag krijg je oefenopdrachten en werk je aan de examenvoorbereiding. De cursus is bestemd voor mensen die reeds als monteur werken. Om deel te mogen nemen aan de cursus heb je een monteursopleiding (in de elektrotechniek) gevolgd of kun je aantonen dat je ruime werkervaring hebt in de sector. Voor het examen van het praktijkdeel kun je vrijstelling aanvragen als je al ruime ervaring hebt in dit vakgebied.

Win inlichtingen in

Wil je meer weten over de cursus en of deze geschikt is voor jou? Kijk dan even op de website of vraag meer informatie aan bij Kenteq. Met de behaalde certificaten mag jij in ieder geval aan de slag in de beveiligingsbranche.

Werken als monteur van beveiligingsinstallaties