Werk je graag met mensen en wil je het liefst de hele dag mensen te woord staan, zowel telefonisch als persoonlijk? Dan is een baan als receptioniste of telefoniste zeker geschikt voor jou. Om goed beslagen ten ijs te komen is het dan zeker slim eerst een opleiding op dit terrein te volgen. Hiermee maak je ook meteen meer kans op een goede baan.

Inhoud van de opleiding tot receptioniste/telefoniste

Als je kijkt bij Fabius opleidingen vind je daar een opleiding voor receptioniste/telefoniste. Deze opleiding bestaat uit 20 lessen die je in een klas volgt en die ieder 3 uur op zich duren. Daarnaast maak je thuis huiswerkopdrachten en werk je aan de voorbereiding van het examen dat bij de cursus hoort. De opleiding bestaat uit drie verschillende onderdelen die elk hun eigen examen hebben. De onderdelen zijn MS Office, toetsenbordvaardigheid en kantoorpraktijk.

Wat heb je nodig voor de opleiding?

Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding hoef je geen speciale vooropleiding te hebben maar het is wel makkelijker als je al weet hoe je omgaat met een computer. Dit maakt dat je de materie ook sneller onder de knie krijgt. Een goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift wordt wel gevraagd. Als je geen computer thuis hebt krijg je voor zolang de opleiding duurt een laptop van Fabius in bruikleen zodat je toch voldoende kunt oefenen en je opdrachten kunt maken.

Werken met mensen mogelijk

Opleiding met succes afgesloten? Dan kun je op zoek gaan naar een leuke baan. Een baan waarin jij als receptioniste/telefoniste het visitekaartje bent van je bedrijf en waarin je de hele dag met mensen in contact komt. Om nog meer kans te maken op een leuke baan kun je ook nog kiezen voor de vervolgopleiding tot administratief medewerker.

Hoe word je een goede receptioniste/telefoniste?