Beton is terug van weggeweest. Steeds vaker zien we het in industriële en moderne interieurs en tuinen en het heeft het Oostblok-imago van voorheen volledig weten af te schudden. Beton is tegenwoordig namelijk verre van grijs en grauw en kan in verschillende uitvoeringen en afwerkingen worden toegepast. Betonnen tafelbladen, tuinbanken, vloeren en wasbakken, beton heeft een aantal voordelen waardoor het erg veelzijdig wordt en zeker niet meer als lelijk kan worden beschouwd.

Maatwerk mogelijk

Het grote voordeel van beton is dat het in vloeibare vorm wordt aangebracht. Daardoor kan het theoretisch in elke vorm worden gegoten voordat het uithardt. Je kunt dus zelf een ontwerp maken en dit door een leverancier laten uitwerken en deze mogelijkheid is dan ook erg in trek. Daarnaast kun je zelf kiezen wat voor afwerking je wilt zien, zoals glad en glanzend of juist mat en ruw. Met beton kun je dus alle kanten op en zo creatief zijn als je wilt, maar ook prefab is mogelijk en heb je de keuze uit een groot aantal vooraf geproduceerde voorwerpen.

Duurzaam en sterk

Daarnaast is beton erg duurzaam en sterk. Bij de constructie komen geen ovens of andere zwaar belastende apparaten te pas; het wordt simpelweg gegoten en weggezet om te drogen. Ook gaat het erg lang mee en kun je lange tijd van je betonnen voorwerp genieten. En je hoeft ook niet bang te zijn dat je beton snel zal beschadigen, krassen of schilferen, want als materiaal is het erg sterk en kan het goed tegen een stootje.

Modern

Ook al wordt beton veel geassocieerd met de periode van na de tweede wereldoorlog, in dit nieuwe jasje gaat dit niet meer op. Beton is modern, strak en veelzijdig, uitermate geschikt voor gebruik als pleister op de muren of als gietvloer, verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en is dus zeker niet saai te noemen. Kies beton, en je haalt iets interessants in huis dat jouw industriële interieur perfect complementeert.

De vele voordelen van beton